Zelfsturende teams

Bij zelfsturende teams zorgt de gezamenlijke verantwoordelijkheid en het gezamenlijke doel voor meer bevlogenheid. Het motiveert teamleden tot hoge prestaties, interne processen worden sneller en effectiever en naast stress komt ook verzuim minder vaak voor. Het ontbreken van een managementlaag bespaart bovendien kosten.

Bouwen aan een zelfsturend team

Het werken in een zelfsturend team vraagt om bepaalde vaardigheden. Het invoeren van zelfsturende teams vraagt naast tijd ook goede scholing, begeleiding en geduld. Performance Company weet waar een zelfsturend team tegenaan loopt en leidt met coaching een team niet alleen op, maar geeft ook tips. Resultaat? Een zelfsturend team dat samenwerkt als een geoliede machine.

Resultaat van coaching

Zelfsturende teams zijn in staat om doelen en werkwijze zelf te bepalen, waarbij alle teamleden gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de taken. Wij zorgen voor een effectief zelfsturend team, waarin ieder teamlid optimaal gebruik maakt van zijn of haar talenten. Dit doen wij door middel van teamcoaching en individuele coaching. Tijdens het coachingstraject wordt een zelfsturend team gecoacht op het maken van afspraken, communicatie, waarden en normen en de rolverdeling van het team. Aan het einde van het traject heeft het zelfsturend team geen leidinggevende meer nodig, maar weten alle teamleden hoe ze taken en activiteiten op een effectieve manier samen kunnen uitvoeren.

  • Teamleden durven elkaar aan te spreken en kritiek of complimenten te geven
  • Er is geen leidinggevende meer nodig
  • Medewerkers zijn zelf verantwoordelijkheid voor de uitvoering van hun taken
  • Een team werkt succesvol en met plezier samen
  • Iedereen benut elkaars kwaliteiten optimaal

Benieuwd of Team Coaching jullie team verder brengt?

Meld je dan aan voor een uitgebreid adviesgesprek. Tijdens het adviesgesprek bespreken we de mogelijkheden voor jouw team en geven we direct aan wat de investering qua tijd en kosten is 

Kosten intakegesprek


Mail naar info@performancecompany.nl


Wil je een zelfsturend team?


Neem vrijblijvend contact op