Diversiteit op de werkvloer

Werken in teamverband kent veel voordelen. In een team leveren mensen prestaties die ze alleen nooit voor elkaar zouden krijgen. Maar samenwerken kan ook lastig zijn. Bijvoorbeeld omdat er grote verschillen zijn binnen een team. Verschil in cultuur, etniciteit, opvattingen, behoeften, geaardheid of gewoonten. Diversiteit is overal.

Diversiteit Coaching

Hoe leer je omgaan met verschillen op de werkvloer? Met Diversiteit Coaching beginnen we met het erkennen van deze verschillen. Verder staan we stil bij onze eigen vooroordelen ten aanzien van anderen om vervolgens coaching te zoeken naar oplossingen die bedrijven in staat stellen om de voordelen van diversiteit optimaal te benutten en de mogelijke negatieve effecten ervan zoveel mogelijk te beperken.

Leren door te doen

Diversiteit Coaching is afgestemd op een specifieke situatie op het werk of het bewustzijn van diversiteit in het algemeen. Mogelijke oplossingen:

  • Aanpassingen in stijl van leidinggeven
  • Multiculturele lunch
  • Project Samenwerken met verschillen
  • Training Cultural Awareness

Dit coachingstraject wordt gegeven in teamverband en is gericht op diversiteit op de werkvloer. Wil je meer weten over diversiteit in het algemeen? Bekijk dan de whitepaper “Maak het verschil met diversiteit”.


Meer informatie over het teamcoachingstraject Diversiteit?


Neem vrijblijvend contact op